· 

Gerwin | Hangop en bitterballen

Hangop (stout)

 

250 (uitgeprocedeerde) uitgehangen magere yoghurt

300 gr geslachtsroom (slagroom)

1 st (afgesabbelde) vanillestok

200 gr (cocaïne) poedersuiker

1 (zuurpruim) citroen (alleen het sap)

 

Klop de slagroom op.

Doe de opgehangen yoghurt in een schaal.

Voeg vervolgens de slagroom toe en spatel deze tot een gehele massa.

Neem de poedersuiker, citroensap en de vanillemerg en spatel deze door de yoghurt.

 

Bitterballen (nieuw)

 

1 blikje leverpastei

Paprika poeder

1 ei

Paneermeel

Frituurvet

 

Schep met een koffielepel de leverpastei uit het blikje en rol er - met uw met meel bestoven handen - balletjes van.

Wentel ze in paprikapoeder, vervolgens door het losgeklopte ei en paneer ze dan. 

Bak ze in frituur olie van 180 °C  en laat ze na het bakken uitlekken op keukenpapier. 

Dien ze onmiddellijk op en rap een beetje.

Reactie schrijven

Commentaren: 0