· 

Gerwin | Twee coronarecepten

In deze ‘corona special’ twee gelegenheidsrecepten. De ‘dronken bonen’ worden bereid met coronabier. En speciaal voor de hamsteraars onder ons pittige hamrolletjes, die op een hamsterkoppie lijken. Tenminste, als je ze goed bereidt...

 

Dronken bonen (voor 4 personen)

250 gr kidneybonen

250 gr vleestomaten ontveld en in stukjes

1 ui gesnipperd

100 gr mager spek in reepje

1 el olie

3 teentjes knoflook geperst

2 jalapeño pepers

1 tl oregano (vers)

1 tl komijnzaad

zout, peper

½ liter coronabier (of ander licht bier)

 

Verhit de olie en bak spek er kort in. Voeg ui en knoflook toe. Bak alles 3 minuten. Voeg tomaten toe. Hak pepers fijn. Voeg pepers en bonen toe. Strooi er zout, peper en de andere kruiden bij. Giet het bier in den pan en schep alles om. Laat dit 1 tot 1 ½ uur afgedekt zachtjes koken.

 

Pittige hamrolletjes

Pak bladerdeeg

200 g beenham (of schouderham)

Chilisaus naar smaak

50 gram MonChou

1 losgeklopt ei

 

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Bestrijk het bladerdeeg met de chilisaus. Snij de MonChou in dunne reepjes. Leg op elk bladerdeegplakje een even groot plakje ham en aan de bovenkant van het deegplakje twee reepjes MonChou naast elkaar.

Rol de plakjes van boven naar beneden op en snijd ze in 6 stukjes. Bestrijk de hamrolletjes met losgeklopt ei. Leg ze met de snijkant naar boven op de met bakpapier bedekte bakplaat en vouw het deegpuntje naar onderen. Bak de bladerdeeghapjes in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Eet smakelijk, dronken bonenhamsteraars!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0